Increase font-size  Restore font-size  Decrease font-size  Print

Wie zijn wij

De vzw  Centrum voor muziekinstrumentenbouw (Cmb) is een  opleidings- en documentatiecentrum
dat tot doel heeft de kennis en de rijkdom van het ambacht 'instrumentenbouw' te verspreiden en bevorderen.

De realisatie van deze doelstelling steunt op twee pijlers:

  1. De ondersteuning en huisvesting van de opleiding muziekinstrumentenbouw  van onze onderwijspartner CVO-Rivierenland (Centrum voor Volwassenenonderwijs). /  Meer info, zie: Opleiding.
  2. Een ruim aanbod van activiteiten i.v.m. instrumentenbouw zoals worshops, lezingen,  opendeurdagen, ontmoetingen met muzikanten,  het Cordefactum Muziek-en-Instrumenten-Festival. /  Meer info, zie: Activiteiten.

De unieke en vruchtbare symbiose tussen deze peilers maakt het mogelijk mensen op te leiden tot professionele instrumentenbouwers, en biedt daarnaast ook de gelegenheid tot kennismaking of bijscholing voor zowel beginners als gevorderden.

Leden van de vzw Cmb en Cmb/CVO-cursisten kunnen daarenboven beroep doen op:
- een informatie- en documentatiecentrum met vakliteratuur en bouwplannen
- een magazijn/winkel voor de aankoop van klankhout en specifieke materialen

Door de grote diversiteit aan instrumenten en het kwalitatief hoogstaand aanbod heeft ons centrum een stevige internationale faam verworven. Wekelijks komen mensen uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland naar het Cmb om de opleiding of de activiteiten te volgen. Cursisten uit o.a. Frankrijk vestigen zich tijdelijk in België om – dankzij de mogelijkheden van het modulair systeem – voltijds les te volgen.

Het Cmb geniet tevens groeiende internationale erkenning door de enthousiaste deelname van professionele bouwers en experts uit binnen- en buitenland aan het tweejaarlijkse internationaal symposium/festival over muziekinstrumentenbouw  Cordefactum.

Lid worden van het Cmb ? ga naar > deze < pagina

Verwante onderwerpen:
Waar vindt U ons ?

Wie is Wie ?

Waar positioneren wij ons ?
  .

 

 

NL  FR  EN  DE  IT  ES
Laatst aangepast op: 06/11/2018 © Cmb Puurs - Belgium

 
 
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)