Increase font-size  Restore font-size  Decrease font-size  Print


Goed om weten

• Het Cmb bevindt zich in een historisch pand op een boogscheut van het treinstation van Puurs.
Puurs bevindt zich in de driehoek: Brussel/Antwerpen/Gent, tussen Mechelen en St-Niklaas.
Adresgegevens & plan, zie: Contact & Locaties.

• De rolex pas cher cursussen volgen de kalender van een normaal onderwijsschooljaar.
Dit begint in september en eindigt eind juni. zie: Kalender

• De vakantieperiodes zijn eveneens die van een gewoon schooljaar (herfst-, kerst-, krokus-, paas- en grote vakantie).

• Er is geen voorkennis vereist om de opleiding te kunnen starten maar een flinke dosis handigheid, precisie, geduld en technisch inzicht zijn noodzakelijk. Bij de basismodule bekijken we of de cursist over voldoende kwaliteiten beschikt om verder te kunnen doorstromen.

• Om een beeld te krijgen van de cursussen, de leraars, het gebouw en de sfeer is het best om zelf eens langs te komen tijdens de cursus die je eventueel wil volgen. Graag eerst een afspraak maken: cursisten@cmbpuurs.be.

• De opleiding is hoofdzakelijk op de praktijk gericht. Cursisten worden individueel begeleid door gekwalificeerde docenten/instrumentenbouwers. Een grondige kennis van uiteenlopende houtbewerkings- en bouwtechnieken staat centraal. De nadruk ligt op het correct gebruik en afstellen van handgereedschap. Ook machinewerk komt aan bod. Naast en tijdens het praktijkwerk worden heel wat aspecten van instrumentenbouw ook theoretisch benaderd.

• Hout en onderdelen voor de instrumenten worden door de cursist aangekocht. Gereedschappen zijn ter beschikking in de ateliers. Men heeft ook de mogelijkheid een koffer met basisgereedschap te gebruiken gedurende de hele opleiding. Hiervoor betaalt men een waarborg. De voltooide muziekinstrumenten blijven eigendom van de cursist.

• Het Cmb huisvest en ondersteunt de opleiding 'muziekinstrumentenbouw' van zijn onderwijspartner CVO-Rivierenland. Het algemeen secretariaat van deze school bevindt zich in Willebroek.
Informatie over wat deze school nog meer te bieden heeft vind je op www.cvorivierenland.be.

• Het niveau van de opleiding is 'Hoger Secundair Beroeps'. De opleiding kadert in het volwassenenonderwijs.
Men kan zich inschrijven vanaf de leeftijd van 16 jaar tot ...

• Momenteel zijn er ± 230 cursisten ingeschreven.

• Cursisten kunnen zelf hun studiepakket samenstellen, zie: Modulair systeem.

Aanmeldingslijst
De beschikbare ruimte om cursisten te plaatsen is helaas beperkt... en de vraag is veel groter dan het aanbod.
Daarom werken we met een aanmeldingslijst.
Mensen die de opleiding willen volgen en ingetekend hebben op de aanmeldingslijst krijgen bericht (op het einde van een schooljaar) of er voor hen al dan niet plaats zal zijn in het daarop volgende schooljaar.
We krijgen regelmatig  vragen als: " Zal ik erbij zijn volgend schooljaar" / " De hoeveelste sta ik op de wachtlijst" / Wanneer krijg ik nieuws" /" In welk schooljaar kan ik dan beginnen"  enz...
Het is voor ons zeer moeilijk of zelfs onmogelijk om deze vragen te beantwoorden en een betrouwbare prognose te geven . Cursisten die reeds les volgen hebben immers voorrang, en we weten pas op het einde van een schooljaar of deze mensen al dan niet geslaagd zijn en of ze terugkomen voor het daaropvolgend schooljaar... / We weten ook niet of mensen die uitgenodigd worden om zich in te schrijven ( omdat er voor hen plaats vrijkomt), zich effectief ook inschrijven !?  Sommigen hebben ondertussen andere plannen of zijn niet meer in de mogelijkheid, ... enz. We weten dus niet hoe snel of hoe traag iemand naar boven op de lijst zal schuiven.
We doen ons uiterste best om de aanvragen zo vlot mogelijk te verwerken. Desondanks moeten sommigen één tot meerdere jaren wachten voor ze kunnen starten.

Bedankt voor uw geduld... !
Kom alvast naar één van onze activiteiten, de opendeurdagen, de ontmoetingen met muzikanten, het Cordefactum Festival...

Hopelijk tot gauw.

 

Meer info, zie de subrubrieken
Ateliers / Leraars / Uurrooster van de cursussenInschrijvingsgeld/Aanmelden en inschrijven / Examenreglement

Naast de opleiding organiseert het Cmb nog tal van activiteiten zoals workshops, lezingen, concerten en ontmoetingen met vooraanstaande musici ... zie: Activiteiten.

 

<<terug  / ^ top ^

 


NL  FR  EN  DE  IT  ES
Laatst aangepast op: 29/05/2018 © Cmb Puurs - Belgium

 
 
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)