Increase font-size  Restore font-size  Decrease font-size  Print

Cmb Nieuwsbrief November 2015
                     

Besten,
in deze nieuwsbrief:
- Open Atelierdag
- Rencontre met Jan Desmet
- Leonardo Guitar Research Project
- Vrijwilligers gezocht.

 


Muziek kleurt zowat ieders leven, maar om mooie muziek te maken heb je goede instrumenten nodig.
En om die te maken, heb je specialisten nodig, ambachtslui met een passie voor muziek én voor muziekinstrumenten. Die instrumentenmakers worden al bijna veertig jaar lang opgeleid in Puurs,
bij het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw.

Open Atelierdag
Op zaterdag 21 november 2015, van 13 tot 17u, stelt het Cmb zijn instrumentenbouw-ateliers open voor het grote publiek. Op dat moment zijn er enkele tientallen cursisten gitaar-, viool- en gambabouw aan het werk. Iedereen kan komen kijken, voelen, ruiken en luisteren in de ateliers waar gezwoegd wordt om mooie en goed klinkende muziekinstrumenten te bouwen. De toegang is uiteraard gratis.

Plaats: Cmb, Guido Gezellelaan 89, Puurs
Tijdstip: Zaterdag 21 november 2015, 13u tot 17u
Toegang Gratis

Rencontre-concert met Jan De Smet
De open atelierdag wordt afgesloten met een avondconcert in de reeks Rencontre de Maître. Voor deze editie is multi-instrumentalist en zanger Jan De Smet te gast, bekend van De Nieuwe Snaar.

Jan De Smet brengt, speciaal voor het Cmb, een uniek concert waarbij hij een poging zal wagen om gedurende de voorstelling geen twee keer hetzelfde instrument te bespelen.

Tekst en uitleg volgen uiteraard vanzelf maar het podium zal in ieder geval goed gevuld zijn met (onder meer) een Martin gitaar (1931), een accordeon Galanti (1956), een Indisch harmonium (70’s), een Dobrolele (2005), een BulBul Tarang (50’s), een elektrische Bulbul Tarang (2007), een Dulcitone (1910) en een gitaarbanjo Framus (1971).

Deze voorstelling past in de reeks Rencontre de Maître van het Cmb. Het is de bedoeling om met deze ‘ontmoetingen met straffe gasten' de relatie te leren kennen van musici met hun instrument(en) en de muziek die ervoor geschreven is.

Het concert van Jan De Smet, vindt op zaterdag 21 november om 20u plaats in de Rode Zaal van CC de Kollenbloem, Kloosterhof 1 in Puurs.
Prijs: 10 euro vvk / 7 euro Cmb-cursisten / 13 euro kassa
Reservaties: info@cmbpuurs.be
Leonardo Guitar Research Project

De bedrijvigheid rond het Leonardo Guitar Research Project - het met Europese middelen gesubsidieerde gitaarproject rond niet-tropisch hout - is de jongste weken behoorlijk toegenomen. In oktober vond een succesvolle workshop voor cursisten plaats bij onze partnerschool in Newark, gekoppeld aan een meeting met alle internationale projectpartners. Een volgende workshop vindt bij ons plaats, in Puurs, in de loop van de
maand mei 2016.

Tijdens het eerste weekend van november werd het Cmb en het Leonardo-project vertegenwoordigd op de fameuze Holy Grail Guitar Show in Berlijn. Er werden 2 lezingen gegeven, een blinde test met een publiek bestaande uit hoofdzakelijk gitaarbouwers, en een panelgesprek.


 
De externe belangstelling voor dit boeiende project blijft groeien, want ook het WWF (Brussel, november) en organisatoren van een gitaarbouwersbeurs ( La BelleVilloise, Parijs, december '15) en het muziekevenement Musicora (Parijs, februari '16) hebben ons gevraagd het LGR-Project te komen voorstellen.

Ondertussen zijn ook al een aantal cursisten in het kader van dit project op stage gestuurd bij internationaal gerenommeerde luthiers, volgend jaar worden nog meer Cmb/CVO-zonen (en -dochters) uitgestuurd.

Voor een recente update van het Leonardo Guitar Research Project verwijzen we graag naar onze laatste LGRP-nieuwsbrief.  Wil je dat de LGRP-nieuwsbrieven vanzelf in je bus vallen, schrijf je dan in via deze link
Het Cmb is nog op zoek naar één (of meerdere) vrijwilliger(s) met interesse in (en aanleg voor) onze bibliotheek. Vooral voor het archiveren van tijdschriftartikels zijn we nog op zoek naar een paar helpende handen die ons op geregelde tijdstippen wat kan helpen.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij peter.de.rop@cmbpuurs.be.
Onze dank zal groot zijn!


        www.cmbpuurs.be
 

 


U ontvangt dit bericht omdat u ingeschreven bent op onze nieuwsbrief lijst. Wenst U verder geen Cmb-nieuws meer te ontvangen, klik dan hier, en verstuur het automatisch aangemaakte bericht. Dank U.
[ Back ]

NL  FR  EN  DE  IT  ES
Laatst aangepast op: 12/11/2015 © Cmb Puurs - Belgium

 
 
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)