Increase font-size  Restore font-size  Decrease font-size  Print

Open Ateliers en Rencontre 12.11.16Nieuwsbrief
Centrum voor Muziekinstrumentenbouw

 wegens een techish defect bij de server kan het zijn
dat sommigen deze brief meerdere
keren kregen, sorry daarvoor !

 

Open atelierdag Cmb
Zaterdag 12 november 2016 (13u-17u)
met aansluitend
Rencontre de Maître-concert
met The Louvat Brothers
(20u)

 O P E N   A T E L I E R D A G
De vzw  Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (Cmb) is een  opleidings- en documentatiecentrum dat de kennis en de rijkdom van het ambacht 'instrumentenbouw' wil verspreiden en bevorderen.

Het Cmb ondersteunt en huisvest de opleiding muziekinstrumentenbouw van onderwijspartner CVO-Rivierenland (Centrum voor Volwassenenonderwijs), een van de grootste opleidingen voor instrumentenbouw in Europa. Wekelijks komen zo’n 250 mensen er les volgen – een derde van de cursisten komt uit het buitenland (het Cmb telt meer dan 10 verschillende nationaliteiten).

Het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw heeft tegelijk een ruim aanbod van activiteiten i.v.m. instrumentenbouw, zoals concerten, workshops, lezingen en het tweejaarlijkse muziek- en instrumentenfestival Cordefactum.

Een uitgebreid documentatiecentrum, met vakliteratuur en bouwplannen, én een magazijn voor de aankoop van klankhout en specifieke materialen staan ter beschikking van alle leden van het Cmb.

Op zaterdag 12 november 2016 stelt het Cmb de ateliers instrumentenbouw open voor het publiek van 13u tot 17u. Op dat moment zijn er cursisten gitaar, viool-, gamba-, luit- en klavierbouw aan het werk.
Lees hier meer over de verschillende ateliers.

Adres Cmb:
Guido Gezellelaan 89
2870 Puurs

van 13u tot 17u.
GRATIS TOEGANGRENCONTRE DE MAÎTRES met THE LOUVAT BROTHERS

De reeks 'ontmoetingen met straffe gasten' of Rencontre de Maître-concerten is gegroeid vanuit een nieuwsgierigheid om de visie en expertise te leren kennen van musici ten opzichte van hun instrument en de muziek die ervoor geschreven is. Voor deze editie zijn The Louvat Brothers te gast. Een van hen volgde nog een tijdje lessen in het Cmb.

Steven en Jefferson Louvat spelen al van kindsbeen af samen. Steve (5-snarige banjo en gitaar) en Jefferson (Amerikanse mandoline en mandola) hebben al heel wat concerten op hun conto staan, in acht verschillende landen in Europa maar ook in Canada en de Verenigde Staten. Ze schrijven hun eigen muziek, een mix van verschillende invloeden die ze opdoen op hun muzikale reizen.
Tijdens dit concert trakteren ze het publiek niet alleen op bluegrass en wereldmuziek, ze zullen ook vertellen over de instrumenten die special voor hen zijn gebouwd.

Adres:
Kerk Liezele
Liezele Dorp 37
2870 Puurs
Google maps route van Cmb naar Liezele dorp (slechts 2km en 200m)
   
Aanvangsuur: 20u
Prijs: 10 € / 7 € Cmb-cursisten
Reservaties: info@cmbpuurs.be

Website Louvat Brothers: http://www.louvatbros.com/

We zijn met deze Openatelierdag & Rencontre ook te vinden op FB:
https://www.facebook.com/events/1830030893907457/
je kan ons helpen met promotie door te liken, je vrienden uit te nodigen (via de knop ' delen')
en te laten weten of je komt.
Bedankt en hopelijk tot 12 november.
 

abonneer je op onze nieuwsbrief


U ontvangt dit bericht omdat u ingeschreven bent op onze nieuwsbrief lijst. Wenst U verder geen Cmb-nieuws meer te ontvangen, klik dan hier, en verstuur het automatisch aangemaakte bericht. Dank U.
[ Back ]

NL  FR  EN  DE  IT  ES
Laatst aangepast op: 26/10/2016 © Cmb Puurs - Belgium

 
 
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)