Wat we doen

Wat we doen

onze activiteitenNaast het huisvesten en ondersteunen van de CVO-opleiding 'muziekinstrumentenbouw organiseert het Cmb

nog tal van activiteiten.

Deze zijn meestal toegankelijk voor alle belangstellenden, dus ook voor niet-cursisten en niet-Cmb-leden.

Het is enerzijds de bedoeling een zo breed mogelijk publiek aan te spreken dat in instrumentenbouw geïnteresseerd is,

anderzijds bieden we de mogelijkheid aan cursisten, ex-cursisten, instrumentenbouwers, muzikanten en liefhebbers om zich bij te scholen en zich verder te specialiseren in een bepaald vakgebied.


In uiteenlopende workshops en lezingen laten we het woord aan specialisten op hun vakterrein en worden deelaspecten van instrumentenbouw grondig uitgediept.


De inmiddels befaamd geworden reeks 'ontmoetingen met muzikanten' (rencontres de maîtres) staat garant voor unieke momenten met vooraanstaande musici die hun muzikaal geïllustreerd verhaal vertellen.

Op symposia worden professionele bouwers, experts en musici uit binnen- en buitenland uitgenodigd en samengebracht rond muziekinstrumentenen en de bouw ervan.

Op het Opendeurfeest en Eindejaarsconcert zijn instrumenten van onze cursisten te zien, een ‘open atelier’ met bouwers in actie, didactisch materiaal en foto’s. Voor het concertgedeelte worden musici uitgenodigd om een selectie van de instrumenten te bespelen. Deze opendeurdag biedt het grote publiek een streling voor oog en oor en de mogelijkheid het Cmb te ontdekken in een aangename en feestelijke sfeer.Voor ex-cursiten: Open Ateliers Instrumentenbouw

Begin 2011 startte het Cmb met een nieuw initiatief, de ‘open ateliers instrumentenbouw’.

Bedoeling is om afgestudeerde Cmb-cursisten , binnen een gemeenschappelijk atelier, de mogelijkheid te bieden om ervaringen, gegevens en kennis uit te wisselen en elkaar te helpen bij bouwtechnische uitdagingen.

Daartoe bieden we de gelegenheid om tweemaal per maand, op een vaste dag, samen te komen in speciaal daarvoor ingerichte ateliers in het Cmb te Puurs.

Van de deelnemers verwachten we dat ze zelf thuis bouwen en dat ze bereid zijn hun collega's met raad en daad bij te staan.

Er is een basisset materiaal aanwezig, zodat ter plaatse ook praktisch kan gewerkt en gedemonstreerd worden.

De sessies vinden plaats om de twee weken op donderdag (behalve tijdens vakanties of verlofdagen), te beginnen de eerste week van september. Er wordt 130 euro inschrijvingsgeld gevraagd. Door betaling van het inschrijvingsgeld zijn de deelnemers automatisch Cmb-lid als ex-cursist. Meer info in de shop of via info@cmbpuurs.be
AGENDA met workshops en lezingen, vaste activiteiten en lesvrije dagen: klik hier.

Wat hebben we reeds gedaan? zie ARCHIEF

AGENDA met workshops en lezingen: klik hier.